slide0.jpg slide2.jpg slide3.jpg slide4.jpg slide5.jpg slide6.jpg slide7.jpg

Întru mulţi şi fericiţi ani, Preasfinţite Părinte Episcop şi Stareţ Irineu !

Anul acesta, în data de 19 aprilie, când Preasfinţitul nostru Părinte Episcop şi Stareţ Irineu împlinește 55 de ani de viață, dintre care 35 de ani de când a depus voturile călugăriei iar 15 ani de când Dumnezeu a rânduit să îl urce pe treapta arhieriei, noi, obștea mănăstirii, dimpreună cu toți credincioșii care ne-au rămas aproape, dorim să aducem smerita noastră urare Preasfinţitului nostru Episcop şi Stareţ Irineu, de a fi îndelungat în zile frumoase, sănătos, puternic şi plin de darurile Preacuratei Născătoare de Dumnezeu şi a Sfântului Sfinţit Mucenic Irineu, a cărui nume îl poartă. 

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să dăruiască Preasfinţitului nostru Episcop şi Stareţ Irineu a cărui suflet bun, evlavie şi dragoste arătată mereu faţă de Dumnezeu, de Maica Sa şi de toţi sfinţii, l-au făcut să fie extrem de iubit şi respectat de toţi românii din America, putere și credință, pentru a trece cu bine peste această perioadă de grea umilință și încercare.    

Întru Mulţi Ani, Preasfinţite Stăpâne !

 

 

Împreună ridicăm Biserica Măicuţei Domnului !

Iubiţi credincioşi,

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi prin purtarea de grijă a Maicii Domnului, cea care este ocrotitoarea Sfinte noastre mănăstiri, am început, în urmă cu câteva săptămâni, lucrările de construcţie a bisericii din lemn în stil maramuresan, pe care am confecţionat-o la Alba-Iulia, donată fiind de către familia Daniel şi Doiniţa Sabău, prietenii noştri de suflet.

Această Sfântă Biserică, este mult aşteptată şi dorită de noi toţi şi vine ca urmare a incendiului devastator care ne-a distrus frumoasa noastră biserică din cadrul mănăstirii. Această nouă biserică va fi închinată Sfintei Icoane a Maicii Domnului “Iviron”, izvorâtoare de mir şi făcătoare de minuni din Hawaii, de a cărei mare binecuvântare ne-am bucurat în mai multe rânduri la mănăstirea noastră, înfăptuind multe şi mari minuni.

Lucrarea va fi unică în felul ei în Statele Unite şi va reprezenta stilul maramureşean rămânând o mărturire vie a tradiţiei şi a ortodoxiei româneşti pe acest continent, foarte departe de casă.
Pe această cale, tuturor celor care ne-au sprijinit, ne sprijină şi ne vor mai sprijini în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect nobil şi atât de folositor pentru sufletele noastre, ale tuturor, le suntem profund recunoscători şi îi binecuvântăm cu multă dragoste.

Totodată continuăm să facem un apel de suflet la toţi cei care iubesc tradiţia şi frumuseţea credinţei noastre strămoşeşti, să ne ajute, după posibilitati, să putem duce la bun sfărşit aceste ample lucrări.

Măicuţa Sfântă, Fecioara Maria şi icoana Ei din Hawaii să ne ajute şi să ne ocrotească pe toţi, cu darul ei.

Slavă şi mulţumire lui Dumnezeu pentru toate!

+Irineu
Episcop şi stareţ al mănăstirii, dimpreună cu întreaga obste.

 

Ajutați-ne să reconstruim biserica arsă din temelii !

În aceste momente de grea suferință și de mare încercare pentru noi toți, pricinuite de pierderea în totalitate, în incendiul devastator din după amiaza zilei de 12 august, atât a bisericii mari cât și a fabricii de lumânări a mănăstirii noastre, vă rugăm să ne fiți alături cu rugăciunile voastre, sprijinind totodată ridicarea unei noi și preafrumoase Case de Rugăciune a Domnului.

Vă rugăm să ne ajutați contribuind fiecare cu cât puteți, pentru că în aceste momente, orice ajutor este foarte apreciat, dat fiind faptul că pierderea totală suferită de mănăstirea noastră, în urma incendiului, se ridică la suma de 1.5 Milioane USD.

Puteți trimite donațiile dvs. direct la mănăstire, pe adresa:

Citește mai departe...

Biserica Mănăstirii noastre a fost mistuită de flăcări

Iubiți credincioși și împreună rugători,

Cu multă durere în suflet trebuie să vă anunțăm că biserica mare a Sfintei noastre mănăstiri a ars in intregime, în după amiaza zilei de 12 august, urmare a unui incendiu de mari proporții în care a fost implicată.

Nu cunoaștem încă adevăratele cauze care au dus la această mare tragedie pentru noi toți, atât slujitori, viețuitori cât și credincioși ai mănăstirii Înălțarea Domnului din Clinton, Michigan, cu toate că se vehiculează multe posibile variante.

Cu toții am încercat, în acele clipe teribile, să ne luptăm cu flăcările focului, făcând tot posibilul pentru a salva cât mai multe dintre obiectele de valoare din interior, pentru ca, din păcate, să nu reușim să salvăm decât racla mare cu sfintele moaște. Slavă lui Dumnezeu pentru asta !

Neputincioși fiind în fața voii lui Dumnezeu, nu am putut face altceva decât să privim la focul care a mistuit toată munca noastră și a dumneavoastră de ani de zile, cum a distrus din temelii cel mai de preț odor al nostru, Casa lui Dumnezeu, în care cu toții am trait clipe de mare binecuvântare.

Toate obiectele aflate în biserica (icoane, veșminte, cărți, sfinte vase, iconostas) au fost arse în totalitate în urma incendiului.

Tot în incendiu am pierdut și unica sursă de venit a mănăstirii noastre, și anume fabrica de lumânări, care a ars deasemenea în întregime,

Cu toate că sufletele noastre plâng necontenit în aceste momente de mare încercare, nu ne pierdem nădejdea în Bunul și Preamilostivul Dumnezeu și nu ne oprim din a-I mulțumi pentru toate câte ne-a dat nouă, rugându-L să ne întărească și să ne ajute să-I ridicăm o nouă și preafrumoasă Casă.

Vă rugăm să ne fiți alături și de această dată, așa cum ați facut-o întotdeauna, atât în momentele fericite cât mai ales în cele triste din viața mănăstirii noastre.

Orice contribuție sau ajutor din partea dumneavoastra este foarte apreciat, ținând cont că pierderea totală suferită de mănăstirea noastră, în urma incendiului, se ridică la suma de 1.5 Milioane USD.

De asemenea, am fi foarte recunoscători dacă cineva ar putea dona o instalație de făcut lumânări.

Vă mulțumim pentru ajutor și pentru rugăciunile voastre !

Mesaj de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Ana a României

Majestăţii Sale Regale, Regelui Mihai I al României,

Alteţei Sale Regale, Principesei Moştenitoare Margareta,

Familiei Regale a României,

 

Majestatea Voastră, Alteța Voastră, îndurerată Casă Regală a României, cu profundă întristare și durere în suflet am aflat despre trecerea din această viaţă a Majestăţii Sale Regina Ana a României, la venerabila vârstă de 92 de ani.

Așa cum am putut-o cunoaște și personal, în vizitele pe care le-a efectuat, alături de Majestatea Sa Regală, Regele Mihai I al României, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, pe vremea când eram stareț, s-a remarcat printr-o deosebită discreție, fiind totodată și o fire distinsă și veselă, iubind extraordinar de mult România, poporul român și toate valorile culturale ale țării noastre.

În aceste momente de grea încercare, transmitem părinteşti condoleanţe întregii Familii Regale a României şi tuturor celor care au cunoscut-o pe Majestatea Sa Regina Ana.

Astăzi, când Majestatea Sa Regina Ana a României, Va ajunge pe pământ românesc, pentru a i se putea aduce un ultim omagiu, de către toți românii care au iubit-o și respectat-o, suntem alături și noi, de aici, departe de țara noastră natală, rugându-ne Bunului Dumnezeu să odihnească sufletul Majestăţii Sale Regina Ana a României în lumină și pace.

Veşnica ei pomenire să fie din neam în neam!

IRINEU

Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America

Stareț al Mănăstirii Ortodoxe Române "Înălțarea Domnului"

Mănăstirea noastră vă invită să serbăm hramul împreună

Iubiți Frați Preoți,
Iubiți Frați Creștini Ortodocși, prieteni și susținători ai
Mănăstirii “Înălțarea Domnului” din Clinton, MI

HRISTOS A ÎNVIAT!

Avem bucuria duhovnicească de a vă anunța din timp și de a vă invita la hramul mănăstirii noastre din anul acesta care va fi sărbătorit începând cu ziua de Joi, 9 Iunie 2016 și se va încheia Sâmbătă, 11 Iunie 2016 cu Sfânta Liturghie urmată de agapa frățească în cinstea hramului.

BUCURIA MARE LA ACEST HRAM, VA FI PREZENȚA SFINTEI ICOANE A SFÂNTULUI MARTIR CONSTANTIN BRÂNCOVEANU CARE INCLUDE O PĂRTICICĂ DIN SFINTELE SALE MOAȘTE

ICOANA CU SFINTELE MOAȘTE VA FI PREZENTĂ PE TOATĂ ACEASTA PERIOADĂ SPRE BINECUVÂNTARE, AJUTOR ȘI ÎNTĂRIRE ÎN DREAPTA CREDINȚĂ

Programul slujbelor va fi dupa cum urmează:

Joi, 9 Iunie 2016
10:30am - Sfânta Liturghie în prezența Sfintei Icoane.

Vineri, 10 Iunie 2016
6:00pm - Vecernia, urmată de Taina Sfântului Maslu în prezența Sfintei Icoane.

Citește mai departe...

LA MULŢI ANI! SFINTEI NOASTRE MĂNĂSTIRI ORTODOXE ROMÂNEŞTI "ÎNĂLŢAREA DOMNULUI" DIN CLINTON, MI

Iubiţi fraţi şi surori în Hristos Domnul,
Iubiţi susţinători şi sprijinitori ai Sfintei Mănăstiri Ortodoxe Române
"Înălţarea Domnului" din Clinton, Michigan

În anul mântuirii 2001, în ziua de 23 februarie, din mila Bunului Dumnezeu şi cu rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, avea să răsară, aici, pe pământ american, departe de ţara noastră, un prea frumos „colţ de rai”, o „minunată grădină a Maicii Domnului”, o mănăstire menită să uşureze sufletele noastre ale tuturor, să le aducă linişte şi pace şi mai ales, să le dăruiască mântuire. 

Din 2001 şi până astăzi, întreaga obşte de aici, nu a contenit să roage pe Hristos Domnul, în slujbele Sfintei Liturghii săvârşite zilnic, în cele de Sfântul Maslu săvârşite săptămânal, în slujbele de Vecernie şi Utrenie, pentru buna sporire şi ajutorul dumneavoastră al tuturor.

Acum, când iată mănăstirea noastră împlineşte 15 ani de rugăciune necontenită, din iniţiativa ctitorilor, binefacătorilor şi bunilor noştri credincioşi precum şi a întregii obştii monahale, vă invităm pe toţi să participaţi în ziua de Duminică, 21 Februarie 2016, la acest moment de mare bucurie pentru mănăstirea noastră.

După Slujba Sfintei Liturghii ce va începe la orele 10.30 am, va avea loc o agapă frăţească spre folosul mănăstirii.

Masa va fi donată de mai multe familii care, prin bunăvoinţa lor, au dorit să contribuie la acest eveniment si cărora le mulţumim pe această cale, rugând pe Bunul Dumnezeu să le primească jertfa şi dragostea lor faţă de Sfânta noastră Mănăstire.

De asemenea dorim să vă mulţumim dumneavoastră, fiecăruia în parte, pentru sprijinul acordat în toţi aceşti ani şi vă rugăm să ne fiţi în continuare alături, pentru a putea duce, împreună, la bun sfârşit, toate proiectele începute şi mai ales pentru a putea vedea cu toţii, frumoasa biserică maramureşană ridicată spre Slava lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului, cea care ne-a binecuvântat şi care nădăjduim că nu va prisosi a ne binecuvânta şi de acum incolo, în aceste vremuri tulburi şi pline de ispite şi încercări de tot felul.

Aşa cum bine ştiţi, aici la Sfânta noastră Mănăstire, unde, cu ajutorul lui Dumnezeu, se săvârşeşte zilnic Slujba Sfintei Liturghii, în smeritele noastre rugăciuni, vă pomenim permanent, atât pe dumneavoastră cât şi pe toţi cei dragi dumneavoastră.

În acelaşi timp şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de multa rugăciune a dumneavoastră.
Numai uniţi în rugăciune, vom putea înduioşa inima de mamă a Maicii Domnului, pentru a duce rugăciunile noastre ale tuturor înaintea preaiubitului Său Fiu, a Domnului nostru Iisus Hristos, care a spus: "Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor".

Va aşteptăm cu mare bucurie!

Slavă si mulţumire lui Dumnezeu, pentru toate!

Obştea Mănăstirii

Întru Mulţi Ani, Preasfinţite Părinte Irineu !

Duminica aceasta, Sfânta noastră Biserică a făcut prăznuire Sfântului Sfinţit Mucenic Irineu, Episcopul de Lugdunum, dar a adus în prim plan şi o foarte frumoasă Evanghelie, plină de profunzime, şi anume, cea a „Tânărului bogat”.

Cu acest prilej, atât întreaga obşte a mănăstirii noastre cât şi mulţimea de credincioşi sosiţi de la distanţe mari (Chicago, Washington, Florida) au avut bucuria de a-l avea alături, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, pe Preasfinţitul nostru Episcop şi Stareţ Irineu, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură ţinut la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul nostru Episcop şi Stareţ Irineu, a vorbit despre viaţa Sfântului Sfinţit Mucenic Irineu, cea dăruită cu desăvârşire lui Hristos, pentru a cărui adevăr afirmat, a acceptat să îndure suferinţe şi moarte, urmând ca apoi să aducă mulţumiri tuturor susţinătorilor, ajutătorilor şi închinătorilor Sfintei noastre Mănăstiri, făcând totodată şi precizări detaliate cu privire la stadiul lucrărilor noii biserici, în stil maramureşean, ce urmează a fi ridicate în incinta mănăstirii, precum şi detalii cu privire la transportul acesteia.

Citește mai departe...

Duminica aceasta îl vom sărbători pe Sf. Irineu, Episcopul Lionului

Iubiti frati si surori in Hristos Domnul,

Iubiti sustinatori si sprijinitori ai 

Manastirii "Inaltarea Domnului" din Clinton, Michigan

Cu aleasa bucurie duhovniceasca va invitam la Manastirea noastra, Duminica 23 August 2015, sa participati la Sfanta Liturghie Arhiereasca savarsita de Preasfintitul Episcop si Staret Irineu, urmata de o agapa crestineasca in gradina Manastirii pentru strangere de fonduri pentru ridicarea bisericii maramuresene care deja, cu ajutorul lui Dumnezeu, se afla in vama de la New York. 

Avem nevoie de rugaciunile si sprijinul fratiilor voastre; nevoile financiare ne depasesc si de aceea va rugam sa nu fiti indiferenti de acest proiect nobil care va reprezenta comunitatea romano-americana peste veacuri. 

Multumim din suflet familiei (care a dorit sa ramana in anonimat) care cu aceasta ocazie a donat masa si toate bunatatile, spre sanatatea lor si spre amintirea si pomenirea celor trecuti la Domnul din familia dumnealor, si ne rugam Bunului Dumnezeu sa le primeasca jertfa si dragostea pentru Sfanta Manastire. 

Tot Duminica, Biserica pomeneste si pe Sf. Irineu Episcopul Lionului, Sfantul protector al Preasfintitului Parinte Episcop Irineu, Staretul nostru, si va invitam sa-i fim alaturi la ziua onomastica si sa ne rugam pentru sanatatea si ajutorul Preasfintiei Sale.

Citește mai departe...

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului prăznuită cu multă evlavie la mănăstirea noastră

„Nu lăsa Măicuţă să pierim pe cale, Căci noi suntem fiii lacrimilor Tale!”

Întreaga obşte a mănăstirii noastre a sărbătorit, sâmbăta aceasta, cu multă dragoste, Adormirea Maicii Domnului, având o evlavie deosebită la Maica Domnului, atât ei cât mai ales Preasfinţitul nostru Episcop şi stareţ Irineu.

Ziua a debutat, cu participarea unui număr mare de credincioşi sosiţi din oraşele apropiate dar şi de departe, din Chicago, la slujba Sfintei Liturghii arhiereşti, oficiată de Preasfinţitul nostru Episcop şi stareţ Irineu, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei, Preasfinţitul nostru Episcop şi stareţ Irineu, a adresat un emoţionant şi încurajator cuvânt de învăţătură tuturor celor prezenţi, urând La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, urmând ca apoi să oficieze slujba de parastas pentru o familie de credincioşi din Chicago, având pe cineva drag, plecat la Domnul.

Citește mai departe...